Grup Cobertes Mosaic

Grup Cobertes Mosaic
Coberta Mosaic

COMPETÈNCIES DE L'ENGINYER D'EDIFICACIÓ

ENGINYERIA D'EDIFICACIÓ:

1. Direcció de l'execució material de les obres d'edificació, de les seves instal·lacions i elements, control qualitatiu i Llibre de l'Edifici.
2. Control econòmic de l'obra elaborant les certificacions i la liquidació de l'obra executada.
3. Estudis i Plans de seguretat i salut laboral i coordinació de les empreses en obres de construcció, tant en fase de projecte com d'execució.
4. Càlcul, mesuraments, valoracions, taxacions i estudis de viabilitat econòmica.
5. Peritatges, inspeccions, anàlisis de patologies, informes, dictàmens i documents tècnics.
6. Aixecament de plànols en solars i edificis.
7. Projectes tècnics d'obres d'edificació i la seva habilitació legal.
8. Gestió de les noves tecnologies edificatories i participació en els processos de gestió de la qualitat en l'edificació.
9. Anàlisi, avaluacions i certificacions d'eficiència energètica i estudis de sostenibilitat als edificis.
10. Direcció i gestió de l'ús, conservació i manteniment dels edificis.
11. Estudis del cicle de vida útil dels materials, sistemes constructius i edificis.
12. Gestió del tractament dels residus de la demolició i de la construcció.
13. Assessorament tècnic en els processos de fabricació de materials i elements utilitzats en la construcció d'edificis.
14. Gestió en el procés immobiliari.
15. Representació tècnica de les empreses constructores en les obres d'edificació.

COMPETÈNCIES DISSENY D'INTERIORS

DISSENY D'INTERIORS:

1. Resolució, instal.lació i condicionament dels usos interiors de les construccions de nova planta.
2. Rehabilitació de construccions existents, sense afectar elements estructurals, configuració de l'edificació ni les instalacions de servei comú.
3. Realització de projectes de paisatgisme en espais exteriors naturals i urbans.
4. Desenvolupament de projectes d'escenografía (teatre, cinema, televisió).
5. Projecció d'instal.lacions efímeres (exposicions, fires, aparadors).
6. Disseny de productes de mobiliari urbà i/o domèstic, il.luminació, tèxtils o altres.

diumenge, 11 de març del 2012

Lunes, 27 Febrero 2012 00:16
El Consejo Social de la UPC no aprueba el cambio de denominación a Grado en Edificación

El cambio de nombre aprobado inicialmente por el Consejo de Gobierno de la UPC de forma unilateral sin contar con la aprobación de los estudiantes y con el voto en contra del director de la EPSEB, no ha sido ratificado por el consejo social de la UPC.
El pasado jueves día 9 de febrero, el Rector de la Universidad Politécnica de Catalunya, D. Antoni Giró Roca, sugirió en el Consejo de Gobierno la nueva denominación de Grado en Edificación, alegando que el cambio de nombre se trataba de una medida para garatizar los derechos del estudiante que está cursando o cursó los estudios de Ingeniería de la Edificiación hasta que no se resolvieran con carácter firme los procesos judiciales abiertos contra la denominación.

El 18 de enero en Salamanca, la CRUE acordó la defensa de manera conjunta la autonomía universitaria, y con ello, el Grado en Ingeniería de Edificación, asamblea a la que el rector de la UPC no asistió. Por lo cual no se entiende que el Consejo de Gobierno de la UPC adopte otra vía independiente, en contra del acuerdo de la Conferencia de Rectores. Y se entiende aún menos cuando esta decisión no viene impuesta por ninguna de las sentencias de suspensión cautelar, como podrían ser las que están afectando a la Universidad de Granada, Burgos o País Vasco.

Por otra parte, llama la atención que el Consejo de Gobierno de la universidad en cuestión aprobara el cambio de denominación propuesto por la vicerrectora de política académica, Anna Sastre Requena, pasando por alto la opinión de sus estudiantes de Ingeniería de Edificación, así como la del propio director de la titulación y presidente de la CODATIE, D. Francesc Jornada.

El pasado miércoles, 22 de febrero, el director de la Escuela Politécnica Superior de Edificación de Barcelona, D. Fransesc Jordana comunicó que desde ese mismo día se estipulaba aplazar el Acuerdo del Consejo de Gobierno que aprobaba el cambio de denominación a Grado en Edificación.

Etiquetado como UPC Ingeniería de Edificación