Grup Cobertes Mosaic

Grup Cobertes Mosaic
Coberta Mosaic

COMPETÈNCIES DE L'ENGINYER D'EDIFICACIÓ

ENGINYERIA D'EDIFICACIÓ:

1. Direcció de l'execució material de les obres d'edificació, de les seves instal·lacions i elements, control qualitatiu i Llibre de l'Edifici.
2. Control econòmic de l'obra elaborant les certificacions i la liquidació de l'obra executada.
3. Estudis i Plans de seguretat i salut laboral i coordinació de les empreses en obres de construcció, tant en fase de projecte com d'execució.
4. Càlcul, mesuraments, valoracions, taxacions i estudis de viabilitat econòmica.
5. Peritatges, inspeccions, anàlisis de patologies, informes, dictàmens i documents tècnics.
6. Aixecament de plànols en solars i edificis.
7. Projectes tècnics d'obres d'edificació i la seva habilitació legal.
8. Gestió de les noves tecnologies edificatories i participació en els processos de gestió de la qualitat en l'edificació.
9. Anàlisi, avaluacions i certificacions d'eficiència energètica i estudis de sostenibilitat als edificis.
10. Direcció i gestió de l'ús, conservació i manteniment dels edificis.
11. Estudis del cicle de vida útil dels materials, sistemes constructius i edificis.
12. Gestió del tractament dels residus de la demolició i de la construcció.
13. Assessorament tècnic en els processos de fabricació de materials i elements utilitzats en la construcció d'edificis.
14. Gestió en el procés immobiliari.
15. Representació tècnica de les empreses constructores en les obres d'edificació.

COMPETÈNCIES DISSENY D'INTERIORS

DISSENY D'INTERIORS:

1. Resolució, instal.lació i condicionament dels usos interiors de les construccions de nova planta.
2. Rehabilitació de construccions existents, sense afectar elements estructurals, configuració de l'edificació ni les instalacions de servei comú.
3. Realització de projectes de paisatgisme en espais exteriors naturals i urbans.
4. Desenvolupament de projectes d'escenografía (teatre, cinema, televisió).
5. Projecció d'instal.lacions efímeres (exposicions, fires, aparadors).
6. Disseny de productes de mobiliari urbà i/o domèstic, il.luminació, tèxtils o altres.

BITÀCORA


PROJECTE DE REHABILITACIÓ D'UNA VIVENDA UNIFAMILIAR AL BARRI DE LA GELTRÚ (Vilanova i la Geltrú - El Garraf)
En aquesta vivenda, que te una antiguitat d'uns 200 anys, ja s'hi han fet varies reformes; des de 1995, per part dels propietaris actuals.Es tracta d'un edifici fet de tapial, amb estructura rústica de fusta: bigues i llates, amb revoltó pla ceràmic. Anteriorment, havia sigut vivenda i forn de pa amb obrador a la planta baixa; actualment és vivenda familiar i despatx de la propietària.
El primer pas: solucionar un conflicte veïnal que afecta a la construcció.
Es demana un informe a l'Ajuntament, que emet 40 dies després: 
"S’ha rebut un escrit , demanant la reactivació d’un expedient municipal, incoat a l’any 1996, per pressumpte mal estat d’un edifici de Vilanova i la Geltrú.
Per situar en l’actualitat l’estat de la finca, cal fer una revissió de l’històric del conjunt de les finques colindants, que en un orígen eren una sola finca registral i una sola propietat.
El manteniment i conservació d’un edifici correspon a la propietat del mateix, article núm. 197, paràgrafs 1 i 2, del Decret Legislatiu 1/2010, de 3 d’agost, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei d’Urbanisme, de la Generalitat de Catalunya.
En aquest cas, en opinió del tècnic que subscriu, es tracta d’una propietat compartida, al ser un element comú a ambdós habitatges: forjat superior o sostre, i forjat inferior o paviment respectectivament.
Es tracta d’un possible contenciós entre ambdues propietats, sense afectació d’espai públic, per la qual cosa haurien de ser aquelles, mitjançant el seu respectiu tècnic de confiança (arquitecte, aparellador, arquitecte tècnic o enginyer d’edificació), que acordin l’actuació a realitzar i les obres de rehabilitació i consolidació que correspongui a cada part, per la que hauran de tramitar la corresponent llicència municipal d’obres."

El segon pas: contractar els serveis d'un tècnic o una tècnica que realitzi diagnosi de l'estat de la part compartida de la construcció i, amb tota la documentació, solicitar la intervenció d'un jutge, per tal d'establir les responsabilitats de cadescun dels propietaris, abans de fer-hi cap canvi a l'edificació.
 
El tercer pas: demanar un estudi Feng Shui professional, per tal de saber si el terreny presenta geopaties que afectin a la vivenda, coneixer-la segons la seva situació, característiques i dades històriques i aportar-hi beneficis en la distribució i els acabats.
L'estudi s'estableix unes actuacions provisionals abans de fer-hi les obres de reforma i unes altres definitives per després. Entre d'altres coses, queda palesa una geopatia que afecta l'actual dormitori dels propietaris, i que, per tant, convindrà canviar de lloc.

Aquest estudi fa canviar les intencions de distribució previstes pels propietaris i recomena especialment l'arranjament de les cobertes, que ja es tenia intenció de fer.

El cuart pas: prepararció del projecte, començant per estudiar les diferents opcions de distribució, que s'estudiaràn amb l'autora de l'estudi FS.

El cinquè pas: esbrinar si hi ha alguna subvenció que es pugui adaptar a les reformes a fer. De bon començament, hi ha una subvenció per a millores en l'eficiència tèrmica de l'edifici, (mínim un 30%) que s'adapta a la intervenció a fer en les cobertes i una altra, de caire municipal, per a la instal.lació de captadors solars per a producció d'aigua calenta sanitària ACS. Darrerament hi ha notícies de possibles subvencions del govern central per a rehabilitació; caldrà fer-hi el seguiment.

Un cop fetes les recerques, constatem que no ha quedt cap subvenció per a aquest any.

S'ha engegat una via de crèdits ICO per a la rehabilitació, amb condicions especials.

El sisè pas: demanar assessorament en instal.lacions que millorin l'eficiència energètica de l'habitatge i la mobilitat.
  • Estalvi energètic
  • Aïllament
  • Ascensors